Civilek a közösségért A Tiszavasvári Média Egyesület 2007. július 07-én alakult. Az egyesületet 2007. szeptember 07-én jegyzete be a Szabolcs – Szatmár-Bereg- Megyei Bíróság. Az egyesületünk alapszabály szerinti célja, tevékenysége: városi és térségi szinten elektronikus és nyomtatott médiumok alapítása,  és működtetése, PR- és marketing tanácsadás, valamint sajtómegjelenés biztosítása elsősorban turisztikai területen, együttműködve a térség önkormányzataival, intézményeivel, vállalkozásaival.

Rádiónk indulása
Szervezetünk 2007. szeptember 03-án pályázatot nyújtott be az Országos Rádió és Televízió Testület a Rádiózásról és Televíziózásról szóló 1996.évi I. törvény 41.§(1) bekezdésének a) pontja alapján helyi frekvencia hasznosítására kisközösségi rádiók céljára. A testület 2008. január 11-én kelt levelében egyesületünk pályázatát nyertessé  nyilvánította. A frekvenciára-használatra vonatkozó szerződésünket április 22-én kötöttük meg. Adásunkat 2008 novembere óta sugározzuk a 98.00 MHz-en Tiszavasváriban és annak közvetlen vonzáskörzetében, a hét minden napján, non-stop. A rádiónk célja Tiszavasvári és a környező települések lakosainak gyors, hiteles és tárgyilagos tájékoztatása. A kormány által elfogadott új médiatörvény értelmében 2011 decemberétől, mint közösségi műsorszolgáltató sugározzuk adásunkat.

Küldetésünk
A legfontosabb számunkra az elérhető lokális hírek, információk, helyi promóciók, az erőteljes lokálpatriotizmus és a hallgatóinkkal kialakítható informális, közeli, személyes kapcsolat. Kiemelten foglalkoztunk a városban és a térségben zajló eseményekkel, amelynek kapcsán több száz, interjút készítünk városvezetőkkel, intézményvezetőkkel, civilekkel, sportolókkal és lokálpatrióta városlakókkal. Együttműködünk a helyi és térségi Önkormányzattal, oktatási intézményeivel, a Tűzoltósággal, a Rendőrkapitánysággal, a Tiszavasvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal, és civil szervezetekkel, történelmi egyházakkal.

Hétköznapok
Elsősorban az elérhető lokális híreknek, információknak, helyi promócióknak, az erőteljesen élő lokálpatriotizmusnak és a fogyasztóval kialakítható informális, közeli, személyes kapcsolatnak köszönhető a helyi rádiók sikere. Úgy gondoljuk, mi vagyunk az internet után a "leggyorsabb" médium, a városban. Napról-napra beszámolunk a városban és a térségben történő eseményekről. Híreket, tudósításokat, hangképes anyagokat hallhatnak tőlünk. Az egyre romló gazdasági helyzet ellenére megpróbáltunk minden olyan városi eseményről beszámolni, amely kiemelten fontos szerepet tölt be a város életében. Működésünket elsősorban pályázatokból, reklámbevételekből próbáljuk biztosítani. A helyi és a térség önkormányzataitól anyagi támogatást nem kapunk. Stúdiónk és a rádió szerkesztősége a helyi művelődési központ épületében bérelt irodában működik az indulás óta.

Kik hallgatják a rádiót
Rádiónk speciális célcsoportja a 18-49 éves korosztály azon fiatalok, akik városunkban, a vételkörzeten belül élnek és a helyi hírekre, információkra kíváncsiak. Zenei kínálatunkban kiemelt figyelmet szentelünk a magyar zenéknek. Természetesen ügyelünk arra is, hogy minden korosztály megtalálja a saját ízlésének tetsző zenéket. Rétegzenei műsoraink (jazz, rock, funky stb..) különböző idősávokban várják a stílus rajongóit. A Tiszavasvári járásban élők (kb. 30.000 ember) rádiónkon keresztül a kiváló zenék mellett hasznos információkhoz juthatnak. Egy 2012-es felmérés (nem reprezentatív) alapján a térségben hallgatható kereskedelmi és közszolgálati rádiócsatornák közül rádiónk az előkelő harmadik helyen végzett. A legtöbben rádiónkat reggel 6-11 és délután 15-19 óra között hallgatják.

A gyakorlati tudás
Napjainkban a társadalmi kommunikáció és különösen a tömegkommunikáció nagyban befolyásolja az emberek életminőségét. Hiteles, megbízható, professzionális kommunikációra, ehhez  jól képzett, kreatív és tisztességes szakemberekre van szükség. Szerkesztőségünk lehetőséget tud biztosítani olyan egyetemi és/vagy főiskola hallgatók részére, akinek szükséges a gyakorlati tudás elsajátítása a diplomához. Szerkesztőségünkben a rádiós műsorkészítéshez szükséges  minden olyan modern számítástechnikai eszköz rendelkezésre áll ahol a tanulók gyakorolhatják a szakma alapjait.

Öt éve veled…

Best Of Rádió  


Most szól

Hirdetés
Friss hírek Tiszavasváriból
Tiszai kaland